OM OSS

Fredrik och Marte Andersson tog över Slussboden hösten 2021.

VÄLKOMNA TILL VÅRT ANDRA HEM

I Slussboden har vi försökt göra det så mysigt och hemtrevligt som möjligt, vi älskar att spendera tiden här. Bodens historia som bilstall åt Trollhättans första bil gör det annu roligare. Betonggolven, stenväggarna och den höga takhöjden gör byggnaden till något speciellt.

Det känns att många människor har spenderat sin tid här igenom åren. Våran förhoppning är att besökarna ska känna sig lika hemma som oss.


Resultatet av fruns intresse för konst, design och kreationer hittar ni på butikshyllorna. Här hittar ni alster från olika kreatörer i närområdet. Det finns bland annat orginalkonst, posters, vykort, smycken, accessoarer, koppar, brickor, trådkonst, keramik och kläder.


I caféet samarbetar vi också med lokala företagare. Vi säljer bland annat Bohlins Glass och får hjälp av Jätten Cater med en del av maten. Korven köper vi från Eriksons Chark i Nossebro. Muster, lemonader och kanelbullar kommer från Fristorps Gård.


Vi försöker handla så lokalt och/eller ekologiskt som möjligt. I Slussboden ska du kunna handla och äta med gott samvete.


iskaffe, cold brew, brownie, kanelbulle, uteservering, slussboden, slussarna i trollhättan, slussarna, trestad, tvåstad, visit tv, utflyktsmål

Rödtott - design och sömnad

Marte Andersson använder Slussboden som syateljé

När sommarcaféet stänger för säsongen förvandlas boden till syateljé.

Porslinet packas bort och symaskinerna plockas fram. Marte jobbar med den andra delen av företaget under caféets lågsäsong.
Hon designar och syr kläder, inredning och accessoarer under namnet Rödtott.
Fokuset ligger på klimatsmarta kläder, som både är vackra att se på och bekväma att bära.


Vill du besöka syateljén eller hämta upp en beställning? Då behöver du boka ett besök.
Det gör du lättast via mail/kontaktformuläret här på sidan eller via instagram.


rödtott, slussboden, sömmerska, designer, accessoarer, kläder, småskaligt, närproducerat, trollhättan, slussarna